Eerste blogbericht

“Zelfs de langste reis start met één stap”

Beginnen

Vandaag viel mijn oog op een foto van mijn reis naar Tanzania in 2017. Op deze (bijgevoegde) foto stond de qoute: “Even the longest journey starts with one step”. Deze qoute bracht mij precies wat er vandaag nodig was om te beginnen. Want het woord beginnen is vandaag de som van “reis & stap”. Hoe mooi kan deze dag, 6 april 2020, beginnen?!

Beginnen aan een nieuwe dimensie, naast mijn coach-vak, nl. schrijven. Schrijven zat er bij mij al van jongs af aan in, ik kwam echter nooit verder dan dagboeken en brieven schrijven. Toch zat er een diepgewortelde wens om te schrijven, ergens diep van binnen, maar ik kwam er niet bij……

Afgelopen weekend, tijdens een online schrijf retraite o.l.v. Joey Brown en samen met bijzondere mede-schrijvers, kwamen mijn belemmerende overtuigingen aan het daglicht die mij weerhielden van beginnen met schrijven.

Het schrijven lag ergens op een zolderkamer in een doos vol met stof én belemmerende overtuigingen. Eens die belemmerende overtuigingen in de ogen gekeken te hebben, ze tot me genomen te hebben, ze te hebben erkend én gevoeld te hebben, viel de zon door het raam op mijn schrijfblok. Zo viel letterlijk het licht op mijn schrijfblok.

Een glimlach verscheen op mijn gezicht en ik wist meteen “dit is het moment!” gevolgd door “hier is je kans”, grijp deze kans en sluit wat je gevonden hebt in je hart!

Mijn hart en hele lichaam werd warm van geluk, een tinteling door mijn gehele lichaam volgde alsof mijn hart wilde spreken of zelfs wilde schreeuwen: “Kaatje, gá beginnen, laat je hart spreken en de woorden zullen vanzelf volgen!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.