Over Kaatje

“Even the longest journey starts with one step…..” 

it always seems impossible until it’s done

Nelson Mandela

Ik ben Kaatje Jansen. Ik heb verschillende rollen in dit leven. Zo ben ik dochter, zus, moeder van twee prachtige dochters & partner van mijn lief. Ik ben trainer/coach en combineer sport- en bewegen in én met de natuur als spiegel.

Ik ben open, loyaal, eerlijk, oprecht, verbindend, gepassioneerd, sportief, daadkrachtig, leergierig, doorzetter, doener, betrouwbaar, moedig, intuïtief, eigen-wijs, soms zelf ver-oordelend, soms “doof”, soms bang, soms ongezouten direct maar ook soms erg zwijgzaam. Ik zoek grenzen op, wat maakt dat ik soms grenzeloos ben en tegelijk het gevoel heb dát ik leef.

Ik dans graag, zing heerlijk vals, hetgeen mij niet weerhoud om al mijn favoriete muzieknummers keihard mee te zingen. Ik sta niet graag in het middelpunt van de belangstelling en tegelijkertijd vind ik het heerlijk om soms gek te doen wanneer ik daar zin in heb (dansend of een typetje spelen in en door de supermarkt, zodat mijn kinderen zich schamen), en me het compleet immuun maakt voor wat anderen er wel niet van zullen denken.

Ik ben een ervaringsdeskundige. Vallen en opstaan zijn mij niet vreemd. Ik ben regelmatig tegen een muur aangelopen of op mijn snufferd gegaan. Heb keuzes gemaakt in het leven die niet altijd even handig waren maar die me zóveel gebracht hebben. Die me uit de comfortzone gebracht hebben en ja, het is heel cliché maar “life starts behind the comfortzone”. Daar schuilen de mooiste lessen, ook al zijn ze niet altijd even aangenaam.

Ik ben graag in contact met anderen en anderen helpen te ont-wikkelen, opdat ik mezelf ook telkens opnieuw uitdaag mij te ont-wikkelen. Maar ik ben ook graag alleen of “op mezelf” om mijn energie op te laden of even weg te dromen……

Er is voor mij niets mooiers dan geraakt worden in mijn hart. Door iets wat iemand zegt, door naar iets te kijken, door emotie te voelen bij iets of iemand, door iets bijzonders van anderen te aanschouwen, door naar muziek te luisteren.

Dit geraakt worden brengt mij in een flow, in een staat van nederigheid, een staat van dankbaarheid, in staat van in verbinding zijn mét……..en tomeloze liefde voor het leven zelf. Het stuwt mijn passie voort op allerlei vlakken. Dat maakt mij sterk en krachtig tijdens mijn coaching, als moeder, als partner en vooral als mens.